Hulp en advies bij geldzorgen

U kunt veel zelf doen om te voorkomen dat u financiële problemen krijgt of dat uw bestaande problemen erger worden. Heeft u hier hulp bij nodig? Of bent u in de schulden geraakt en kunt u er niet meer zelf uitkomen? Neem dan contact met ons op! Het is belangrijk dat u zich op tijd meldt voor hulp.

Heeft u of verwacht u betalingsachterstanden of kunt u rekeningen niet meer betalen? Kom dan op tijd in actie!

Wat kunt u zelf doen?

  • Maak een (aangepast) overzicht van uw inkomsten en uitgaven. U kunt daarvoor gebruik maken van het hulpdocument maandbegroting dat u onderaan deze pagina kunt vinden of u maakt een geldplan aan via Startpunt Geldzaken
  • Bij een dalend inkomen: pas uw uitgaven zoveel mogelijk aan en onderzoek of u recht heeft op toeslagen en regelingen via berekenuwrecht.nibud.nl of bij de Belastingdienst.

Kunt u niet op tijd betalen?

Neem contact op met uw verhuurder, zorgverzekeraar of andere instanties als u uw vaste lasten of rekeningen niet of niet op tijd kunt betalen, leg uw situatie uit en maak betaalafspraken. En kom die afspraken ook na!

Vraag hulp of advies

Komt u er niet uit? Kijk op www.achterdevoordeur.net of neem contact op met schuldhulpverlening van de gemeente. 

DigiDAanmelden schuldhulpverlening 

Heeft u geen DigiD? Gebruik dan de blauwe knop hieronder.

Aanmelden schuldhulpverlening

U kunt ook op een andere manier contact met ons opnemen:

Wat doen we na uw aanmelding?

  • Na uw aanmelding gaan wij met u in gesprek. Samen kijken we naar uw financiële situatie en de mogelijkheden om u te helpen.
  • Aan de hand van uw situatie maken we vervolgens samen met u een plan van aanpak.
  • Uitgangspunt is te voorkomen dat u financiële problemen krijgt of dat uw problemen erger worden.
  • Er zijn verschillende vormen van hulp mogelijk: informatie en advies, budgetbegeleiding, voedselbank, ondersteuning bij thuisadministratie door vrijwilligers, budgetbeheer, hulp bij betalingsregelingen en schuldregelingstrajecten.

Heeft u financiële problemen en bent u ondernemer of zzp’er?

U kunt voor informatie en hulp terecht bij schuldhulpverlening of de ondernemersconsulent BBZ van de gemeente. Kijk op de pagina Bijstand voor zelfstandigen voor meer informatie.

Is onze hulp betrouwbaar?

Gemeente Heumen is lid van de branchevereniging schuldhulpverlening NVVK. Daardoor moeten wij voldoen aan uniforme en controleerbare kwaliteitseisen. Het beleid, wijze van uitvoering en voorwaarden zijn vastgelegd in een beleidsplan, uitvoeringsplan en beleidsregels.