Maak kennis met onze wijkagenten
Onze gemeente beschikt over twee wijkagenten: Roy Engelaar en Sylvia van de Logt. Beiden maken deel uit van het basisteam Tweestromenland waarbij ze het aanspreekpunt zijn voor hun wijk met alle bijbehorende politiezorg.
Daaronder valt de aanpak van sociale problemen, zoals overlast jeugd, criminaliteit en milieudelicten. Maar ook voorlichting, samenwerken met maatschappelijke organisaties en - indien nodig - hulp bieden aan andere gemeenten maken deel uit van hun takenpakket.
Daarnaast speelt ook Wijk Operationeel Expert Pieter Koolhout een belangrijke, verbindende rol als contactpersoon tussen de teamleiding politie en onze burgemeester.
Roy Engelaar en Sylvia van de Logt werken nauw samen met de collega’s van het basisteam op het gebied van opsporing en handhaving om gezamenlijk te werken aan een veilige gemeente. Sylvia werkt al sinds 1994 bij de politie en kwam in 2015 in Heumen terecht. Hier voelt ze zich als een vis in het water. “Het is een leuke gemeente met voornamelijk vriendelijke mensen die bereid zijn om zelf ook mee te willen werken aan een veilige omgeving. Daarnaast zijn de lijntjes hier lekker kort. Niet alleen met de externe partners waarmee we samenwerken, maar ook onze contacten met bijvoorbeeld de lokale jongeren zijn heel direct. Alles staat of valt met een goede verbinding en goede communicatie om bij noodhulp door te kunnen schakelen zodat problemen ook echt opgepakt worden en we snel de juiste (zorg)instanties kunnen betrekken bij een bepaald geval. Denk ook aan overlast door verwarde personen bijvoorbeeld. Daarnaast willen we herkenbaar en benaderbaar zijn, zodat we snel daar kunnen zijn waar onze hulp echt nodig is.”
Roy is een kleine 13 jaar werkzaam geweest als hoofdagent en is naast de ‘gewone’ werkzaamheden als wijkagent ook aanspreekpunt voor digitale criminaliteit. “Dit soort delicten nemen hand over hand toe en het is belangrijk om er vroeg bij te zijn om te voorkomen dat er meer slachtoffers worden gemaakt. Er zijn ook zaken waar de politie buiten blijft. “Soms blijven we bewust weg bij incidenten en zien we dat inwoners zelf naar een oplossing gaan zoeken. Mocht het toch uit de hand lopen, dan grijpen we uiteraard alsnog in.”
Pieter is als Wijk Operationeel Expert de belangrijke schakel tussen teamleiding en het gemeentelijk bestuur (lees: de burgemeester en de ambtenaren integrale veiligheid, verantwoordelijke voor de algehele veiligheid in de gemeente). Met zijn brede ervaring voelt hij precies aan wat zijn collega’s in het veld nodig hebben. “Ik probeer alles te organiseren waar mijn collega’s behoefte aan hebben. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel zaken die wijk overstijgend zijn, zoals ondermijning. Drugsoverlast of drugslaboratoria zijn niet gebonden aan gemeentegrenzen. Die kunnen we alleen in goede samenwerking binnen de hele regio aanpakken. Het is dan ook mijn taak om dat goed te coördineren.”
Bereikbaarheid
Bij SPOED: 112 bellen
Dit nummer is bedoeld voor acute, bedreigende of (levens)gevaarlijke situaties, zoals een ongeval, een geweldsdelict of verdacht gedrag bij uw woning. Snel optreden kan dan tot aanhouding leiden.
OVERIGE MELDINGEN: 0900-8844
Aangifte doen van diefstal, overlast of andere niet direct dreigende situaties. Dat kan ook via www.politie.nl voor de landelijke servicepost, maar ook voor de eenvoudige aangiftes.
Alle aangiftes worden verwerkt en zo nodig wordt de melder uitgenodigd om naar het bureau te komen. Tenslotte is er ook nog het Facebook-account: Politie Wijchen, Heumen